Steven Kruijswijk enthousiast over Tour 2019: 'Parkoers ligt me beter dan dit jaar'

Dit jaar leverde Steven Kruijswijk een unieke prestatie door zowel in de Tour als in de Vuelta bij de eerste vijf te rijden. Volgend jaar zou de klimgeit van LottoNL-Jumbo zomaar eens kunnen mikken op de dubbel Giro-Tour, zo meldt De Telegraaf.

Steven Kruijswijk
  • Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

In gesprek met de wakkere ochtendkrant laat hij weten dat hij de Ronde van Frankrijk een interessante optie vindt: "Dit parkoers me nog beter dan het traject van afgelopen seizoen", is de breedgeschouderde man uit Nuenen van mening.

"De laatste week is echt slopend", vervolgt hij. In de laatste week van de Franse drieweekse staan onder meer de Izoard, de Galibier en de Iseran op het menu, allemaal Alpencols die ver boven de 2000 meter uitkomen. "Klimmen op hoogte hebben me altijd goed gelegen en vooral op lange cols kan ik goed uit de voeten."

Besloten om andermaal deel te nemen aan La Grande Boucle heeft nummer vijf van de jongste Tour de France nog niet. Daarvoor wacht Kruijswijk eerst de presentatie van het parkoers van de Giro d'Italia af. Ook die ronde belooft met reeds drie tijdritten en een reeks zware Dolomietenritten loodzwaar te worden. Het volledige traject van de roze ronde wordt volgende week geopenbaard.