Multitalent Jolanda Neff versterkt Trek-ploeg in drie disciplines

Het Zwitserse multitalent Jolanda Neff zal volgend jaar al haar wedstrijden op een fiets van Trek afwerken.

Jolanda Neff

De statistieken van Neff zijn, ondanks dat ze nog altijd maar 25 jaar is, indrukwekkend. Ze was al wereldkampioene op de mountainbikemarathon en de cross-country, ze won de mountainbikewereldbeker al drie keer, werd twee keer Europees cross-country-kampioene.

Ze kon daarnaast ook op de weg al goede resultaten verzamelen: met een achtste plaats op de Olympische wegrit van Rio de Janeiro en twee Zwitserse wegtitels als enkele hoogtepunten. Om maar te zeggen: Neff kan op verschillende soorten fietsen prima uit de voeten.

In het verleden kwam ze al uit voor wegteams als Servetto Footon en Rabobank - Liv Giant, maar voor het mountainbiken moest ze weer met andere partners in zee. De afgelopen twee jaar kwam ze uit voor KROSS Racing Team. Bij Trek zal ze zich blijven richten op het mountainbiken, maar ze krijgt ook de kans om in veldritten en wegwedstrijden uit te komen voor de fietsenfabrikant.

Neff kijkt uit naar de nieuwe uitdaging: "Ik waardeer Trek als merk, ik ben erg enthousiast over hun filosofie. Naast de mannenteams worden ook sterke vrouwenploegen ontwikkeld", zegt ze in een relaas van haar nieuwe werkgever. 

Neff zal in de diverse vrouwenploegen de verbindende factor worden. Ze krijgt immers de kans om in drie disciplines op fietsen van het Amerikaanse merk te rijden. "Het is altijd mijn droom geweest om in meerdere disciplines op het hoogste niveau mee te doen, en ik zie Trek daarin als een perfecte partner."

Bij de mountainbikeploeg komt ze onder anderen Emily Batty tegen. De Canadese heeft haar contract opengebroken. De ploeg laat in een communiqué weten dat er de komende maanden nog meer rensters bekend zullen worden gemaakt. Ellen Noble en Evie Richards zijn de kopvrouwen met wie Neff in de veldritploeg om de overwinningen zal strijden.

In de wegploeg - die net als de mannenformatie door het leven zal gaan als 'Trek-Segafredo' - zal ze volgend jaar samen met wereldtoppers Elizabeth Deignan, Lotta Lepistö, Elisa Longo Borghini, Letizia Paternoster en Ellen van Dijk in één team kunnen rijden.