(VIDEO) Robert Power houdt Antwan Tolhoek van perfect seizoenseinde

Antwan Tolhoek en de Japan Cup liggen elkaar wel. Vorig jaar streed de Zeeuw van LottoNL-Jumbo al om de overwinning, dit jaar was Tolhoek enkel niet opgewassen tegen Robert Power in de traditionele, 144 kilometer lange Japanse najaarskoers.

Japan Cup Robert Power Antwan Tolhoek
  • Afbeelding van Antwan Tolhoek Antwan Tolhoek
  • Afbeelding van Robert Power Robert Power

"We wilden graag een mooie afsluiting van dit prachtige seizoen neerleggen en dat is gelukt", stelt ploegleider Frans Maassen na afloop van de koers in en om Utsonomiya, de stad waarin 1990 het WK wielrennen op de weg werd gehouden.

"Koen Bouwman heeft de hele dag mee voorop gereden en ziet dat beloond met de bergtrui. In de finale ontstond er een kopgroep van zestien met vier man van ons. Daar reden uiteindelijk zes man uit weg, met Antwan Tolhoek en Robert Gesink", vertelt Maassen over de Aziatische eindeseizoenskoers.

"Helaas reed Robert een spaak kapot op de laatste beklimming waar Antwan en Robert Power wegreden. Antwan heeft geprobeerd te lossen, maar dat is niet gelukt. Daarna werd hij geklopt in de sprint. Helaas hebben we niet gewonnen, maar we hebben wel een mooie koers gereden", vindt Maassen.

Bekijk hier de beelden van de Japan Cup