Contractverlengingen voor Renshaw, Rowe, Arashiro en Pfingsten

De plekjes in het peloton worden alsmaar schaarser naarmate het seizoenseinde nadert. Wie volgend seizoen nog wel in de WorldTour rijden: Luke Rowe, Yukiya Arashiro, Mark Renshaw en Christoph Pfingsten. Zij verlengden allen hun contract.
Rowe

Voor Team Sky was het vastleggen van Rowe een belangrijke zaak, want de Brit was een belangrijke kracht afgelopen zomer in de overwinning van Geraint Thomas in de Tour de France. Voor Rowe zelf was het ook geen moeilijke keuze: "Ik voel me echt deel van het meubilair bij Team Sky. Deze deal zal de tien jaar bij Sky rondmaken. Dit voelt als thuis", aldus de kasseienvreter, die zijn contract met drie jaar verlengde. 

Arashiro blijft een jaar langer verbonden aan Bahrein-Merida. Voor de Japanner, die dit seizoen de Tour of Taiwan won, was dat door blessureleed geen uitgemaakte zaak, zo vertelt hij op de website van zijn ploeg. "Ik ben de ploegleiding dankbaar voor de steun die ze me hebben geboden. Ik ben blij dat ik volgend jaar verder kan bij dit team."

Renshaw en Pfingsten zullen volgend seizoen weer het tenue dragen van respectievelijk Dimension Data en Bora-Hansgrohe. Met het vastleggen van Pfingsten is het Duitse team klaar voor volgend seizoen.

  • Luke Rowe
  • Christoph Pfingsten

Laatste nieuws