Team LottoNL-Jumbo vertrouwt op Roglic en Bennett in Lombardije

Team LottoNL-Jumbo reist met een sterk team af naar de Ronde van Lombardije. De kopmannen in Italië zijn George Bennett en Primoz Roglic.

Roglic
  • Afbeelding van George Bennett George Bennett
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič

Het tweetal zal worden bijgestaan door vier Nederlanders en een Belg, namelijk Koen Bouwman, Daan Olivier, Robert Gesink, Antwan Tolhoek en Floris De Tier. Gesink was in het verleden al goed op dreef in Lombardije, maar is pas net weer in competitie na breuken aan zijn sleutelbeen en ribben. In 2009 eindigde hij als zesde in de najaarsklassieker. 

De resultaten van Roglic en Bennett zijn een stuk minder indrukwekkend, want hun beste resultaat is respectievelijk een veertigste en 35ste plek. Toch zijn zij het die een uitslag uit het vuur moeten slepen voor het Nederlandse team. "Met Roglic en Bennett hebben we twee mannen die een goed resultaat kunnen behalen", vertelt ploegleider Addy Engels. 

"Het parkoers is bijna identiek aan vorig jaar. De grote schifting zal plaatsvinden op de Ghisallo en de Sormano, met een zeer technische afdaling. Daarna volgen de laatste twee beklimmingen. Een lastige naar Civiglio en een klim met de top op drie kilometer van de finish."