Deze rensters rijden volgend seizoen voor vrouwentak CCC

WaowDeals Pro Cycling heeft vanochtend haar huiswerk voor 2019 ingeleverd. De ploeg, die dan door het leven zal gaan als Team CCC, heeft alle rensters die volgend seizoen voor de formatie zullen uitkomen op papier staan.

marianne vos

Valerie Demey (24) is de eerste van de twee laatste namen die een plekje in de ploeg hebben weten te veroveren. De Belgische mikt vooral op prestaties in de klassiekers: Ik klim op kracht, minder op souplesse, en kom dan goed uit de verf in het klassieke voorjaar. Dit seizoen heb ik vaak toptwintig gereden", laat Demey weten in het perspraatje van WaowDeals.

"In een nieuwe ploeg, die bekend staat om de professionele aanpak, wil ik de lat een stukje hoger leggen. Uiteraard in de klassiekers, maar zeker ook in andere wedstrijden. Ik ben serieus met m’n vak bezig en leef ervoor. Door samen met een professionele staf op nog meer details te letten hoop ik het rendement van alle arbeid te vergroten", besluit de van Lotto-Soudal overkomende Demey.

Tijdens het NK op de weg in Hoogerheide was Evy Kuijpers de revelatie van de vrouwenwedstrijd. De 23-jarige streed tot diep in de finale mee van voren, wat haar de titel bij de vrouwen zonder contract opleverde. Nu tekent de renster van Jan van Arckel, die eerder al voor Futurmshop en Lensworld reed, een contract bij de formatie van Eric van den Boom. "Ik ben enorm blij met de kans om als professional aan de slag te gaan", laat ze weten in het communiqué.

"Het eerste jaar wordt vooral een ontdekkingsreis: ik zal moeten ervaren wat het is om een seizoen lang op het niveau te rijden dat ik op het Nederlands kampioenschap haalde. Ik wil daarbij, met alle kennis die er in de ploeg is, sterker worden. Op die basis hoop ik verder te bouwen. Ik ben een renster die zich op den duur vooral in het klassieke voorjaar kan laten zien."

Eerder deze week maakte de wielerploeg, wiens Nederlandse structuur behouden blijft, ook al de komst van de Poolse rensters Marta Lach en Agnieszka Skalniak bekend. "Met CCC als hoofdsponsor en naamgever, een Pools bedrijf, is het haast vanzelfsprekend dat het team ook Poolse rensters herbergt", zegt ploegbaas Eric van den Boom over de komst van die twee rensters.

Hij vervolgt: "We hebben de afgelopen tijd zorgvuldig uitgekeken naar ruwe diamanten die we kunnen slijpen tot blinkende sieraden van de wielersport. Dat past bij het credo van de ploeg: ‘opleiden en winnen’. In de loop der jaren zijn we zo al meermaals succesvol geweest. We zijn ervan overtuigd dat we met Agnieszka en Marta voor trotse fans in de snel groeiende Poolse wielersport kunnen zorgen."

De grootste nieuwe naam binnen de gelederen is Ashleigh Moolman-Pasio. De Zuid-Afrikaanse is bezig aan haar beste seizoen ooit, met als hoogtepunt de tweede plek in het eindklassement van de Giro Rosa.

De zonder twijfel meest aansprekende naam in de selectie is die van Marianne Vos. Het Brabantse multitalent is na een succesvolle wegcampagne begonnen aan het crossseizoen. Haar eerste wedstrijd, de wereldbeker in het Amerikaanse Waterloo, schreef ze direct op haar naam. 

Voor Monique van de Ree, Anouska Koster, Yara Kastelijn en Rotem Gafinovitz is volgend jaar geen plek in de selectie. Het is voorlopig nog onbekend of en waar deze rensters hun carrière zullen voortzetten.

CCC Team 2019

  • Valerie Demey (België)
  • Inge van der Heijden (Nederland)
  • Jeanne Korevaar (Nederland)
  • Evy Kuijpers (Nederland)
  • Marta Lach (Polen)
  • Riejanne Markus (Nederland)
  • Ashleigh Moolman-Pasio (Zuid-Afrika)
  • Pauliena Rooijakkers (Nederland)
  • Dani Rowe (Wales)
  • Agnieszka Skalniak (Polen)
  • Sabrina Stultiens (Nederland)
  • Marianne Vos (Nederland)