Nuyens roept Van Aerts mecanicien terug uit Verenigde Staten

De soap rond Wout Van Aert en zijn (ex)-team Sniper Cycling blijft aanhouden. De wereldkampioen veldrijden bereidt zich momenteel voor op de wereldbekers in de Verenigde Staten, maar moet dat doen zonder zijn vaste mecanicien.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Kristof Cop, vriend en vaste mecanicien, is namelijk teruggeroepen door teammanager Nick Nuyens. Cop staat op voorspraak van Van Aert onder contract bij Sniper Cycling en reisde op eigen kosten naar de Verenigde Staten om hem bij te staan. Na de contractbreuk van Van Aert met Sniper Cycling weigert Nuyens de mecanicien af te staan. 

Van Aert houdt zijn conditie ondertussen bij door looptrainingen, omdat hij in de Verenigde Staten geen fiets tot zijn beschikking heeft. Trek bood hem een fiets aan, maar dat heeft de revelatie van het voorjaar geweigerd. Van Aerts advocaat, Walter Van Steenbrugge, sluit niet uit dat Van Aert alsnog tot een akkoord komt met Sniper Cycling en Nick Nuyens. Van Steenbrugge heeft de eisen van Van Aert inmiddels overgedragen aan de advocaat van de ploeg. "Wat we vragen, is geen kattenpis. Hij kan akkoord gaan met de dwingende reden en een schikking treffen. Indien niet, vecht hij het aan. Ik denk dat ze nu nog overleg plegen."