Van Aert kwaad op manier van communiceren Sniper Cycling

Wout Van Aert is niet te spreken over de manier waarop zijn werkgever Sniper Cycling communiceert over de toekomst van de ploeg.

Van Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

De drievoudig regerend wereldkampioen veldrijden ramde een kwade Tweet de wereld in, waarin hij niets heel laat van zijn broodheer. "Communicatie is de essentie van een goede samenwerking", trekt Van Aert van leer. "Steeds ben ik degene die wordt aangesproken, zonder dat ik zelf van de zaken af weet."

Eerder deze week werd bekend dat Aqua Blue Sport de stekker uit haar ploeg trekt en dus een fusie met Sniper Cycling niet meer aan de orde is. Kort daarop bevestigde de leiding van de Belgische ploeg in gesprek te zijn met Roompot-Nederlandse Loterij.

Niets daarvan is via de leiding bij Van Aert terecht gekomen, zo blijkt. "Ze verwachten prestaties van me, maar als het volgend jaar op deze manier gaat?" vraagt de winnaar van de Ronde van Denemarken zich af. Hij ligt voor volgend jaar nog onder contract en wil normaal gesproken zijn contract uitdienen, om vervolgens vanaf 2020 voor Team LottoNL-Jumbo te rijden.