Matej Mohoric grijpt naar dubbelslag in Deutschland Tour

Mohoric heeft de derde en voorlaatste etappe van de Ronde van Duitsland gewonnen. In Merzig versloeg Mohorič Nils Politt en Pieter Vanspeybrouck. Met zijn overwinning neemt de Sloveen de leiderstrui over van Maximilian Schachmann.

Mohoric
  • Matej Mohoric Matej Mohoric
  • Maximilian Schachmann Maximilian Schachmann
  • Nils Politt Nils Politt

Het profiel van de dag verraadde al dat het een pittig dagje zou worden in Zuidwest-Duitsland. Een vijftal beklimmingen moest bedwongen worden in de deelstaat Saarland. Ondanks het glooiende terrein slaagde de vlucht er niet in om uit de handen van het peloton te blijven. 

In plaats daarvan reed Quick-Step Floors de andere coureurs het snot voor de ogen. Op vijftien kilometer voor de meet werden de aanvallers uiteindelijk weer ingelopen. Enkel de Amerikaanse renner Robin Carpenter probeerde nog vooruit te blijven, maar zijn poging strandde op vijf kilometer van de finish.

Een snelle afdaling naar de aankomst in Merzig volgde. De sprint werd helaas ontsierd door een flinke valpartij. Mohoric sprintte even later zijn concurrenten Politt en Vanspeybroek knap uit het wiel. Met zijn overwinning bewijst de Sloveen in topvorm te zijn; vorige week zette hij de BinckBank Tour naar zijn hand.