Lampaert twee jaar langer bij Quick Step-Floors

Yves Lampaert zal ook de komende twee jaar het tenue van Quick Step-Floors dragen. De Belgisch kampioen rijdt sinds 2015 voor de Belgische formatie.

Lampaert
  • Yves Lampaert Yves Lampaert

Lampaert is bij Quick Step-Floors uitgegroeid tot een renner om rekening mee te houden in het voorjaar. Met overwinningen in Dwars door Vlaanderen en op het BK kent de hardrijder het beste seizoen van zijn loopbaan. "Ik zal me volgend seizoen wederom op de klassiekers focussen. Ik handhaaf ook mijn focus op grote rondes. Ik reed mijn eerste Tour de France dit jaar, wat een geweldige ervaring was."

Lampaert voelt zich goed bij Quick Step-Floors en dus was het geen moeilijke keuze om zijn contract te verlengen. "Ik voel dat ik deel uitmaak van de familie, die we de Wolfpack noemen. Ik ben heel gemotiveerd om me te blijven ontwikkelen, wat makkelijk is in dit team. Ik krijg veel vertrouwen en ik heb de kans gekregen om voor mijn eigen kansen te rijden."

CEO Patrick Lefevere is ook in zijn nopjes met de contractverlenging van Lampaert. Zeker nadat hij Niki Terpstra verloor aan Direct Energie. "Lampaert is pas 27 jaar, heeft al een mooie erelijst opgebouwd en heeft bovendien laten zien een echte teamplayer te zijn. Ik ben er zeker van dat Yves nog hele mooie dingen gaat laten zien bij ons team."