Adam Yates rijdt de Vuelta met zijn broer Simon

Het was al bekend dat Simon Yates de Vuelta ging rijden voor Mitchelton-Scott, maar zojuist heeft de ploeg bekend gemaakt dat zijn tweeling broer Adam Yates ook zal deelnemen aan de Spaanse ronde.

Adam Yates
  • Mitchelton-Scott Mitchelton-Scott
  • Adam Yates Adam Yates
  • Simon Yates Simon Yates

Adam Yates kwam in de 16e etappe dicht bij een overwinning in de Tour de France, maar een val in de afdaling naar Bagnères-de-Luchon gooide roet in het eten. De Brit begon aan de Tour de France met de ambitie om in de top 5 te eindigen, maar al vroeg zakte hij door het ijs. "Na de Tour de France hebben we besproken om Adam Yates ook te laten starten in de Vuelta. Het was natuurlijk niet de Tour waar wij en Adam op gehoopt hadden, maar het liet wel zien waar we nog aan moeten werken.", aldus de sportief directeur Julian Dean. "Het idee is om de gebroeders Yates een stap te laten zetten in hun ontwikkeling met nog een grote ronde ervaring. Ook is het een kans om de punten aan te pakken die we nog niet in orde hebben, zoals een constante prestatie over 3 weken.", zo vertelt Dean op de website van Mitchelton-Scott. 

In eerste instantie stond de Vuelta niet op de planning voor Adam Yates, maar met het wegvallen van Esteban Chaves is er een plek vrij gekomen. "Het is best moeilijk om de vermoeidheid van een grote ronde te krijgen met training. De kans om de Vuelta te rijden zonder de druk om een goed klassement te rijden is een stap richting het vergaren van meer ervaring.", zo legt Adam Yates uit. "Het herstel na de Tour verloopt goed. Ik nam een paar dagen rust zonder de fiets en kom nu langzaam weer in mijn dagelijkse routine.", alduse de Brit.