Francesco Gavazzi verklaart Ronde van Burgos voor geopend

Francesco Gavazzi heeft de eerste etappe in de Ronde van Burgos op zijn naam geschreven. De ervaren Italiaan bleef op de steile puist in Burgos Pello Bilbao en Alex Aranburu knap voor.

Gavazzi
  • Alex Aranburu Alex Aranburu
  • Pello Bilbao Pello Bilbao

De Ronde van Burgos was vorig seizoen een prooi voor Mikel Landa, die met supervorm uit de Tour de France was gekomen. De Bask was eindelijk onder het juk van kopman Chris Froome vandaan. Landa won pardoes twee ritten en eindigde ook nog bovenaan in het algemeen klassement, bergklassement en puntenklassement. 

Spanje zou Spanje niet zijn als er direct een lastige etappe zou worden uitgerold. De steile slotklim was een kolfje naar de hand van punchers. Sindre Lunke, Ricardo Garcia, Pablo Torres, Diego Pablo Sevilla, Lucas De Rossi en Bryan Nauleau wilden daar echter niet op wachten en besloten de vlucht van de dag te vormen. Door het werk van Team Sky werden zij desondanks weer heel snel ingerekend. 

Astana leidde het peloton in de finale naar de Alto del Castillo, waar de eindstreep lag. De eerste renner die uit zijn kot kwam en zich niet meer kon bedwingen, was Merhawi Kudus. De Afrikaan legde een hoog tempo, maar wist geen gat te slaan. De sluwe Gavazzi zat pal in zijn wiel en kon zo naar de zege rijden. Pello Bilbao kwam nog wel dichtbij, maar Gavazzi had uiteindelijk genoeg over om zijn eerste seizoenszege te boeken.