Ronde van Polen: Kwiatkowski verslaat Teuns op steile slotklim

Michal Kwiatkowski heeft de vierde etappe in de Ronde van Polen gewonnen. Op de steile slotklim verwees hij Dylan Teuns en George Bennett naar de tweede en derde plek. Hij is ook de nieuwe leider.
Kwiatkowski

Het peloton zou vandaag zonder Nicolas Roche starten, want de renner van BMC kampte met maagproblemen voor de etappe. Na drie sprintetappes stond er vandaag eindelijk een geaccidenteerde rit op het programma, waarbij een steile slotklim de beslissing zou brengen. Vorig jaar won Dylan Teuns op de steile flanken in Szczyrk. 

Een kopgroep van drie zou de dag kleuren, namelijk Jan Tratnik, Bert Van Lerberghe en Marek Rutkiewicz. Op een heuveltje op zo'n 25 kilometer van de meet besloten nog een aantal renners aan te vallen. Daarbij zaten al enkele goede klimmer, namelijk Patrick Konrad, Georg Preidler, Jorge Arcas en Ivan Rovny. Zij werden echter onder controle gehouden door het werk van Team Sky, dat in dienst van Michal Kwiatkowski en Sergio Henao weer een imposante trein formeerde.

Aanval Carapaz

In de aanloop naar de slotklim waren het BMC en Bora-Hansgrohe dat een flink tempo oplegden. De eerste aanval kwam van Richard Carapaz, die met nog liefst 900 meter te gaan al demarreerde. Alessandro De Marchi probeerde hem te counteren, maar moest de Zuid-Amerikaan laten gaan.

Carapaz had zijn inspanning echter te vroeg ingezet. Op het moment dat Teuns aanging, werd hij snel voorbijgereden. Enkel Kwiatkowski kon de Belg volgen en in de laatste honderd meter had de thuisrijder nog een extra versnelling in de benen. De kopman van Team Sky is daardoor ook de nieuwe leider. Sam Oomen reed naar een knappe zevende plaats in de daguitslag. 

  • Dylan Teuns
  • Michal Kwiatkowski
  • George Bennett

Laatste nieuws