Mads Pedersen verslaat Van Aert in tijdrit Ronde van Denemarken

Mads Pedersen heeft de individuele tijdrit in de Ronde van Denemarken op zijn naam geschreven. De Deen was acht seconden sneller dan Wout Van Aert, die wel met verve zijn leiderstrui verdedigde.

Pedersen
  • Wout van Aert Wout van Aert
  • Mads Pedersen Mads Pedersen

De 19,1 kilometer lange tijdrit rondom Nyboking Falster was normaliter de laatste kans om het algemeen klassement op zijn kop te gooien, want er staat morgen enkel nog een relatief makkelijke vlakke rit op het programma. Na zijn huzarenstukje eergisteren gold Van Aert ook als een van de favorieten voor de tijdrit. Een tweede ritzege zat er niet in, maar met liefst 32 seconden voorsprong op nummer twee Rasmus Quaade lijkt de eindzege wel binnen voor de wereldkampioen veldrijden. 

Voor Pedersen, die voor de nationale ploeg van Denemarken uitkomt in zijn thuisronde, betekende de tijdritzege zijn tweede overwinning dit seizoen. Eerder was hij al de beste in de tweede rit van de Herald Sun Tour. Zijn meest memorabele prestatie dit wielerjaar is echter de tweede plek in de Ronde van Vlaanderen, waar hij winnaar Niki Terpstra tot het uiterste dreef.