De Nederlanders: Groenewegen gehinderd door crash

Dylan Groenewegen hoopte revanche te nemen voor zijn mindere eerste dag, maar werd opgehouden door een valpartij van Daryl Impey. De reactie van hem en andere Nederlanders.

Groenewegen
  • Daryl Impey Daryl Impey
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen (gehinderd door valpartij): "Ze vallen en ik zat er net achter. Elke Toursprint is hectisch en je bent op geen enkele plek veilig", zo vertelde de spurter van Team LottoNL-Jumbo tegen de NOS. "Dat is de eerste week van de Tour, helaas. Ze zeggen dat het er een beetje bijhoort."

Verder ging Groenewegen in op hoe zijn benen waren, aangezien hij gisteren de verwachte power miste. "Ze waren nog niet zoals ik ze wil, maar ze waren wel iets beter. Het zal in deze dagen nog wel komen, want we hebben hard getraind. Dat zal nog beloond worden, het komt er een keertje uit."

Dumoulin naast Fernando Gaviria

Tom Dumoulin (zestiende, ook gehinderd door een val)

"Ik ben een atheïst, maar ik zou bijna een kruisje gaan slaan", was de eerste zin van Tom Dumoulin tegen de NOS. Hij doelde daarmee natuurlijk op de chaos en valpartijen in het peloton. "De laatste vijf kilometer gingen wel, maar daarvoor stormen we allemaal als een stel dolle stieren op dat stadje af. Dat is wel eng, hoor."

Op twee kilometer van de streep lag onder anderen Dumoulins ploeggenoot Michael Matthews bij een val. "Ik denk dat een aantal jongens de bocht verkeerde inschatte, want ze draaiden te ver terug. Volgens mij is Michael ok, maar het is wel een gemist kans want vandaag was echt een aankomst voor hem."

Ramon Sinkeldam (ploeggenoot van nummer drie Arnaud Démare)

"Of het nu bochtig is, smal of breed; het is altijd chaos." Het was ook volgens Ramon Sinkeldam weer een echt dagje Tour de France, zo vertelde hij tegen de NOS. "Ik zag ze vallen op twee kilometer van het einde. Ik ben vandaag wel goed doorgekomen. We reden heel de dag een vies tempo, dus het was best zwaar."

Ploeggenoot en kopman Arnaud Démare eindigde uiteindelijk als derde in de sprint. Daar kan Sinkeldam wel mee leven. "Het ging beter vandaag. We gaan natuurlijk voor de winst en dat is het niet. Maar hij reed ook lek in de finale en je moet terugkomen, dan kost dat best veel kracht. Vandaag zaten we op de goede plek en gisteren hebben we eigenlijk nooit in de koers gezeten. Dat geeft de burger moed."