Amerikaanse autoriteiten eisen geld van Bruyneel

Lance Armstrong mag dan een schikking hebben getroffen met de Amerikaanse overheid, zijn voormalig ploegleider Johan Bruyneel moet nog altijd vrezen voor een fikse financiële aderlating. Dat meldt USA Today vandaag.
Johan Bruyneel (rechts)

Bruyneel was ploegleider van US Postal Service, onder het management van het inmiddels opgedoekte Tailwind Sports, tijdens zes van de zeven Tourzeges van Lance Armstrong. Het Amerikaanse departement van justitie heeft laten weten dat Bruyneel in die periode circa twee miljoen aan salaris en bonussen heeft ontvangen. "Bruyneel heeft zich door middel van fraude wederrechtelijk verrijkt en daarom stelt de Verenigde Staten hem aansprakelijk.

 Aangezien US Postal een door de staat gefinancierd bedrijf is en voor 60 procent van de sponsoring opdraaide, openen de Amerikanen nu een rechtszaak tegen Bruyneel en claimen een bedrag van 1,228,700 dollar. 
Bruyneel heeft zijn advocaten al in 2014 teruggetrokken uit de oorspronkelijke rechtszaak, die destijds werd aangespannen door Floyd Landis en de Amerikaanse overheid ziet dat nu als bekenning van schuld. USA Today sprak in het artikel met internationaal recht-deskundige Linda Siberman die gelooft dat het 'onwaarschijnlijk' is dat de Amerikaanse overheid erin slaagt het geld terug te krijgen aangezien Bruyneel niet in Amerika woonachtig is. 

 Drie maanden geleden slaagde Lance Armstrong erin de rechtszaak te schikken. Van het gevorderde geld ging 2,75 miljoen dollar naar Landis en zijn advocaten terwijl de overheid zo'n 3,9 miljoen dollar op de rekening mocht bijschrijven.

Laatste nieuws