Tour 2018: Fortuneo-Samsic rekent op Barguil

Fortuneo-Samsic heeft hun selectie voor de Tour de France openbaar gemaakt. De procontinentale ploeg moet het vooral hebben van Warren Barguil, die vorig seizoen in dienst van Team Sunweb zo verraste in Frankrijk.

Barguil
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM

Barguil won vorig jaar twee etappes en schreef bovendien de bolletjestrui op zijn naam. De Fransman was misschien wel de sterkste klimmer van het peloton en dat terwijl hij een aantal weken eerder zijn bekken had gebroken. Bij Team Sunweb zou Barguil echter in de schaduw blijven van Tom Dumoulin, waardoor Barguil zijn heil bij een Frans team zocht. 

Dit seizoen heeft Barguil bij Fortuneo-Samsic echter nog niet veel resultaten geboekt. Er lijkt enigszins een stijgende lijn in zijn vormcurve te zitten, want Barguil finishte zevende op het Frans Kampioenschap. Dat is zijn beste resultaat van dit jaar. 

Barguil op het podium in Parijs

Lastige eerste week

Het ligt niet in de lijn der verwachting dat Barguil, vorig jaar tiende in het algemeen klassement, dit seizoen voor een hoge plek in de eindrangschikking gaat. Met in de eerste week eventuele waaiers, een kasseienrit en een ploegentijdrit in het vooruitzicht zal Barguil op de eerste rustdag waarschijnlijk al tegen een grote achterstand aankijken. 

Fortuneo-Samsic is volledig Frans, want de andere namen in de Tourselectie zijn Amaël Moinard, Kevin Ledanois, Maxime Bouet, Elie Gesbert, Romain Hardy, Laurent Pichon en Florian Vachon. Voor Ledanois, de wereldkampioen bij de beloften van 2015, betekent de deelname zijn debuut in een grote ronde.