Kelderman moet Tour missen door schouderblessure

Wilco Kelderman zal de Tour de France aan zijn neus voorbij moeten laten gaan. De renner van Team Sunweb heeft op het NK zijn schouder dusdanig geblesseerd dat starten geen optie meer is.

Kelderman
  • Team DSM Team DSM
  • Wilco Kelderman Wilco Kelderman

Kelderman kent sowieso een pechjaar, want in de Tirreno-Adriatico brak hij zijn sleutelbeen van dezelfde arm. Daarbij werden zenuwen geraakt, wat zijn gevoel in zijn arm weer aantastte. Na een lange en onzekere revalidatie keerde hij in goede vorm terug in de Ronde van Zwitserland. 

Bij zijn val op het NK gisteren is het plaatje in hetzelfde sleutelbeen echter verbogen. Dit bezorgt de klimmer dusdanig veel pijn dat starten in de Tour de France geen optie is voor hem en zijn team. Team Sunweb zal Keldermans vervanger binnenkort bekendmaken. 

Intense pijn

Anko Boelens, arts bij de ploeg: "De CT-scan wees uit dat het plaatje op zijn sleutelbeen is verbogen, wat het functioneren van zijn schouder vermindert. Om daar de Tour de France mee te starten is geen optie. Internationale experts zullen kijken wat de volgende stappen zullen zijn en of een operatie nodig is. Het is een complexe blessure gezien de geschiedenis van verwondingen aan dezelfde schouder en sleutelbeen."

Kelderman is vanzelfsprekend extreem teleurgesteld nu hij voor de zoveelste keer pech heeft in zijn loopbaan. "Ik ben er kapot van. Op dit moment is de pijn heel intens, wat een start in de Tour simpelweg onmogelijk maakt. Het kan haast niet erger na al het blessureleed wat ik al heb meegemaakt in mijn loopbaan. Ik zal hier opnieuw mee moeten omgaan en daar zal ik tijd voor nodig hebben."