Steels over Lampaert: 'De kans is groot dat hij meegaat naar de Tour'

Yves Lampaert voegde gisteren een nieuwe hoofdstuk toe aan zijn uitstekende seizoen. De hardrijder van Quick Step-Floors veroverde de nationale driekleur. Nu mag hij zich volgens Tom Steels hoogstwaarschijnlijk gaan opmaken voor de Tour de France.
Lampaert

Ploegleider Tom Steels wil of kon na afloop tegen Sporza nog niet met zekerheid bevestigen of we de nationale trui ook in de Tour de France gaan zien, maar zijn reactie was veelzeggend. "Het zou me verwonderen dat we de Belgische kampioen niet meenemen. De kans is in elk geval heel erg groot. In de Vlaamse wedstrijden en in tijdritten heeft hij zich al bewezen, maar ook in functie van een klassementsrenner heeft hij kwaliteiten. Hij is elk jaar gegroeid."

Steels haalt de Ronde van Zwitserland aan om zijn woorden kracht bij te zetten. In Zwitserland maakte Lampaert een goede indruk op de ex-sprinter. "Hij heeft een enorme stap vooruit gezet. Hij heeft me enorm verrast in de Ronde van Zwitserland waar hij de beste vijftig renners over de langere cols kon volgen. Dag in, dag uit haalde hij een heel hoog niveau daar."


 

  • Yves Lampaert

Laatste nieuws