Coryn Rivera en Jonny Brown zegevieren op het Amerikaans Kampioenschap

Coryn Rivera en Jonny Brown zijn de winnaars geworden van het Amerikaanse Kampioenschap. Rivera won bij de vrouwen in een spurt, terwijl Brown bij de mannen solo naar de zege reed.

Rivera

In de natte mannenwedstrijd ontstond er een strijd tussen twee groepen, namelijk tussen de vier koplopers, die heel de dag vooraan reden, en een groep van zes achtervolgers. Het kwartet vooraan bestond uit Robin Carpenter, Jonny Brown, Gavin Mannion en Jacob Rathe. Geen WorldTour-renners dus. De achtervolgende groep had die wel, namelijk Ben King, Kiel Reijnen en Brent Bookwalter. Daarnaast zaten ook Thomas Revard, Brandon McNulty en Larry Warbasse in die groep. 

Maar de kopgroep had een voorsprong van zo'n 3 minuten en 50 seconden bijeen gereden. Daar werd wel iets vanaf gesnoept, maar kop over kop werd er ook in die groep niet gereden. Daardoor zouden de vier voorop uitmaken wie er met de stars and stripes aan de haal zou gaan. De eerste die zijn kaarten op tafel legde was Brown, die met nog een kleine twintig kilometer te gaan ten aanval trok. 

De jonge renner van Axeon Hagens Berman sloeg direct een gat van 25 seconden en dat zou hij alleen maar uitbreiden. Met nog één ronde te gaan had hij zelfs een voorgift van 55 seconden. De jongere broer van Nathan Brown, renner van EF Education First-Drapac, ging all-in. De drie achtervolgers werkten allerminst goed samen en dus ging Carpenter solo op zoek naar de kop. Die aanval kwam echter veel te laat, waardoor thuisrijder Brown onbedreigd naar de zege kon soleren.  

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Coryn Rivera. De renster van Team Sunweb bleef Megan Guarnier en Emma White voor in een spurt. De voormalig winnares van de Ronde van Vlaanderen beleeft sowieso een zeer goede periode, want eerder deze maand won ze ook al het eindklassement in de Energy Women's Tour.