Bilbao schuift op in hiërarchie bij Astana

Na een uitstekende zesde plaats in de Giro d'Italia bewees Pello Bilbao gisteren ook te kunnen winnen in de WorldTour. Met een knappe solo wist de Astana-renner alle grote namen in het Critérium du Dauphiné achter zich te houden.

Bilbao
  • Afbeelding van Astana Astana
  • Afbeelding van Pello Bilbao Pello Bilbao

Concurrenten uit de Giro als Tom Dumoulin, Chris Froome, Simon Yates, Richard Carapaz en Thibaut Pinot genieten momenteel van een rustperiode of zijn in opbouw naar de Tour de France. Bilbao is door zijn team richting Frankrijk gestuurd om de Dauphiné te betwisten. Met succes. Bilbao tegen Cyclingnews.com: "Dit jaar gelooft het team echt in me, zoals in de Tour of the Alps. In de Giro kreeg ik veel moraal door mijn zesde plaats in de openingstijdrit. Maar zonder dat ik dacht dat ik in de top 10 zou kunnen eindigen. De ploeg geloofde in me en gaf me de mogelijkheid om in het klassement te blijven."

Bilbao kwam vorig seizoen over van Caja Rural en was in eerste instantie gehaald als knecht van de kopmannen. "Ik ontwikkel me door en misschien dat ik dit seizoen meer status heb verdiend bij de ploeg. Op sommige momenten geeft de ploeg me verantwoordelijkheid. Gisteren was zo'n dag waar ik moest laten zien dat het vertrouwen dat ik krijg niet onterecht is."

De Spanjaard zal de Tour de France vanaf de bank volgen, want naar eigen zeggen is het tijd om op vakantie te gaan. "Het eerste deel van het seizoen is heel intens geweest. Het doel voor het tweede gedeelte van het seizoen is de Vuelta. Laten we kijken hoe ik daar aan de start verschijn en wat mijn doelen zullen zijn, maar voor nu denk ik alleen maar aan rusten."