Tolhoek: 'Nog een keer alles geven en dan zien we het wel'

Antwan Tolhoek liet in de Ronde van Californië al zien over goede benen te beschikken, maar nu laat hij het ook op een nog hoger niveau in het Critérium du Dauphiné zien. De Zeeuw nadert een notering bij de eerste tien.

Tolhoek
  • Afbeelding van Antwan Tolhoek Antwan Tolhoek

Tolhoek staat momenteel dertiende, maar de slotetappe is er eentje waar nog van alles kan gebeuren. "Nog een dag alles geven en dan zien we wel waar we uitkomen", vertelt een nuchtere Tolhoek op de site van Team LottoNL-Jumbo. "Gisteren was een superzware dag, maar het ging lekker. Ik ben blij met hoe het gaat. Sepp Kuss en ik overleefde de slag op de Col de Pre. Ik heb veel aan hem gehad. Op de slotklim was het een strijd der stervende zwanen en gelukkig kon ik op twee kilometer van de streep aansluiten bij een groepje dat streed voor een toptienplek."

Ploegleider Grischa Niermann stak zijn blijdschap ook niet onder stoelen of banken. "Het was een goede dag voor ons. De jonge mannen hebben zich goed van voren laten zien. Helaas moest Antwan passen op de slotklim, maar hij heeft zich heel mooi teruggeknokt naar de groep die streed om de achtste plaats. Vandaag wacht nog een zware dag, hopelijk kunnen we dit niveau vasthouden."