Hammer Limburg: Quick-Step Floors houdt stand in afsluitende achtervolging

Quick-Step Floors heeft zich in de afsluitende ploegenachtervolging verzekerd van de eindwinst in Hammer Limburg. De Belgische WorldTour-ploeg vertrok als eerste op het Tom Dumoulin Bike Park en kwam daar ook als eerste weer terug.

Quick-Step Floors Hammer Limburg
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

De manschappen van Patrick Lefevre mochten een halve minuut voor Bahrain Merida starten. LottoNL-Jumbo vertrok op bijna een minuut als derde. De grootste bedreiging kwam echter vana Mitchelton-SCOTT, vorige week al winnaar van de Hammer Series in het Noorse Stavanger. 

Maar wat de Australische WorldTour-formatie ook probeerde, tegen de blauwe armada bleek geen kruid gewassen. Na drie rondes in en om Sittard kon de ploeg ruimschoots de tijd nemen om het feestje te vieren.Mitchelton-Scott eindigde uiteindelijk op 36 seconden als tweede. Daarnaast mocht de equipe zich wel nog dagwinnaar noemen, daar ze de snelste tijd van alle ploegen noteerden. 

LottoNL-Jumbo kwam vlak voor Bahrain Merida als derde over de meet op 58 seconden van Quick-Step, exact de achterstand waarmee de Nederlandse formatie de afsluitende ploegenproef begon.

Onderschrift

De strijd om de eindwinst in de Hammer Series is overigens ook nog niet gedaan. 14 oktober mogen de ploegen namelijk opdraven in Hong Kong. In tegenstelling tot Stavanger en Limburg wordt er daar maar één dag gekoerst. Het is tevens nog onduidelijk wat de teams daar voor de kiezen krijgen. Wel is zeker dat Mitchelton-SCOTT daar als leider zal vertrekken.