19-jarige groeibriljant Parkhotel Valkenburg snelt naar eerste UCI-zege

Het 19-jarige supertalent Lorena Wiebes was al bezig aan een uitstekend eerste seizoen als eliterenster. Zo werd de rappe Mijdrechtse onder meer al vierde in de WorldTour-koers tussen Brugge en De Panne.

Lorena Wiebes

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze niet lang heeft moeten wachten op haar eerste UCI-zege: vandaag was het in de Rabobank 7-Dorpenomloop Aalburg zover voor de Europese juniorenkampioene van 2017. Na 121 kilometer koers door het Brabantse land kwam het aan op een sprint en daarin was de renster van Parkhotel Valkenburg de snelste.

Jip van den Bos (normaliter in het tenue van Boels-Dolmans maar nu rijdend voor haar clubteam) was de eerste renster die na Wiebes over de streep wist te komen. Marjolein van 't Geloof completeerde namens Lotto-Soudal het podium. 

De 7-Dorpenomloop Aalburg is de thuiskoers van Marianne Vos. Ze won de wedstrijd al ettelijke malen, maar dit jaar kwam ze niet voor op de deelnemerslijst. Dit vanwege haar in Luik-Bastenaken-Luik opgelopen sleutelbeenbreuk. Op het erepodium kwam ze de winnares wel feliciteren met haar overwinning.