Wellens: 'Ik denk niet aan de roze trui'

Tim Wellens verbaasde zichzelf dinsdag met de ritzege naar Caltagirone. Vandaag geldt hij wederom als een van de grote favorieten. Toch denkt de Belg niet aan de roze leiderstrui.

Wellens
  • Afbeelding van Tim Wellens Tim Wellens

"Ik ben hier voor een ritzege gekomen", vertelde de renner van Lotto Fix ALL tegen Sporza. "Ik zag ik op voorhand bij de favorieten werd genoemd, maar ik heb mezelf toch verbaasd. Deze zege is niet te vergelijken met mijn vorige overwinning in de Giro d'Italia. Toen was ik de beste van de ontsnapping, nu van het hele peloton. Door de zege is de druk van de ketel. Misschien komt er nog een tweede bij. Al mag ik ook niet overmoedig worden."

Wellens baarde eveneens opzien met een uiterst eerlijk interview in Humo deze week. Daarin vertelt hij onder meer over zijn rivaal Alejandro Valverde. Tegenover Sporza ging hij daar nog eens op in: "Het klopt dat ik geen fan ben van renners die na een dopingschorsing nog harder rijden dan ervoor. Het stoort me dat Valverde nooit uitleg heeft gegeven over wat er destijds gebeurd is. Dan vind ik iemand als Thomas Dekker minder erg. Hij zegt tenminste wat er is gebeurd. Dat doet de sport pijn, maar om te genezen moet je een beetje pijn hebben."