Tolhoek: 'Dit geeft perspectief naar de koersen die gaan komen'

Antwan Tolhoek was de laatste weken vooral in het nieuws door het gebruik van slaappillen op het trainingskamp van zijn team LottoNL-Jumbo. Na de Ronde van Abu Dhabi kan daar een dikke streep onder, want de Zeeuw presteerde naar behoren.
Tolhoek

Een tiende plaats op de lastige Jabel Hafeet leverde Tolhoek een zestiende plaats op in het eindklassement van de WorldTour-koers in de Emiraten. “De jongens hebben mij perfect afgezet aan de voet van de beklimming. Ik draaide onderaan de klim bij de eersten mee omhoog. Ik dacht: moet ik hier de koers gaan winnen ofzo? Zo goed werd ik afgezet. Dat gaf wel veel moraal om een goed resultaat neer te zetten.”

Door zijn eigen tempo aan te houden wist Tolhoek nog bijna terug te keren tot de groep van Wilco Kederman. Dat lukte echter net niet. “Maar het is een goed teken en ik ben blij met dit resultaat in mijn eerste koers van het seizoen. Ik heb de afgelopen maanden hard gewerkt en ben dan ook blij om mijn seizoen meteen goed in te zetten. Dit geeft perspectief naar de koersen die gaan komen.”

  • Antwan Tolhoek

Laatste nieuws