Colbrelli wint op Hatta Dam, Roosen derde

Sonny Colbrelli won de vierde etappe in de Dubai Tour met aankomst op de Hatta Dam. Hij versloeg Magnus Cort Nielsen en Timo Roosen in de sprint bergop. Elia Viviani blijft leider in de Verenigde Arabische Emiraten.

Colbrelli
  • Afbeelding van Sonny Colbrelli Sonny Colbrelli
  • Afbeelding van Elia Viviani Elia Viviani
  • Afbeelding van Magnus Cort Magnus Cort
  • Afbeelding van Timo Roosen Timo Roosen

Na drie dagen in de Dubai Tour ging Viviani aan de leiding. Hij had op dag drie de blauwe leiderstrui overgenomen van Dylan Groenewegen. Met de aankomst op de Hatta Dam gepland leek de kans klein dat de Amsterdammer die trui ging terugpakken.

Een groep van zes aanvallers bleef lang vooruit, van de zes bleek Brandon McNulty de sterkste. Het Amerikaanse talent van Rally Cycling ging er na prachtig werk van ploegmaat Robin Carpenter solo vandoor en leek de zege te gaan binnenhalen. Met nog een kilometer te gaan had hij een halve minuut voorsprong, maar deze verdween in de steile laatste 500 meter als sneeuw voor de zon.

Sonny Colbrelli ging de sprint van heel ver aan en Il Cobra bleef maar volhouden. De opkomende Magnus Cort Nielsen en Timo Roosen konden de Italiaan niet van de zege afhouden. Voor de Bahreinse ploeg betekende het de eerste seizoenszege.