Team LottoNL-Jumbo schorst Eenkhoorn en Tolhoek, Lobato ontslagen

Team LottoNL-Jumbo heeft Pascal Eenkhoorn en Antwan Tolhoek voor twee maanden geschorst en Juanjo Lobato ontslagen. Dit naar aanleiding van het gebruik van slaapmiddelen tijdens een trainingskamp.

Tolhoek
  • Afbeelding van Pascal Eenkhoorn Pascal Eenkhoorn
  • Afbeelding van Antwan Tolhoek Antwan Tolhoek

Dat meldt de Nederlandse ploeg in een persbericht. "Naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens het trainingskamp in Sant Feliu de Guíxols heeft Team LottoNL-Jumbo de verbintenis met Juan José Lobato in onderling overleg beëindigd en Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn een schorsing opgelegd van twee maanden voor alle teamactiviteiten", klinkt het in het perspraatje.

De drie hadden buiten de kennis van de ploegleiding en de medische staf slaapmiddelen gebruikt. Deze waren niet door de ploeg verstrekt, maar staan niet op de dopinglijst. Toch was de overtreding van de regels van de ploeg genoeg voor deze straffen.

De ploeg stelt het volgende: "Bij het vaststellen van de maatregelen zijn alle juridische en persoonlijke aspecten meegewogen, alsmede de grote impact die het voorval heeft gehad op de ploeg. Daarnaast is medebepalend geweest wie in Sant Feliu de Guíxols welke medicatie in bezit had en hoe daarmee is omgegaan. Geen van de renners handelde in strijd met UCI of Wada-regels."

Ook zijn ze zich bij Team LottoNL-Jumbo bewust van hun eigen verantwoordelijkheid. "Voor de gezondheid van de renners. Experimenten die de gezondheid in gevaar brengen, worden niet geaccepteerd. In het kader van de talentontwikkeling die Team LottoNL-Jumbo voorstaat, wordt Tolhoek en Eenkhoorn de hand gereikt om zich te ontplooien tot een voorbeeldig beroepswielrenner."

 

De Spanjaard Juanjo Lobato kan de biezen pakken. "Hij heeft een emotioneel bewogen jaar achter de rug en zal zich moeten concentreren op zijn herstel", aldus Team LottoNL-Jumbo.