Nibali over zaak Froome: 'Slecht nieuws voor mezelf en de wielersport'

Vincenzo Nibali werd in de afgelopen Vuelta tweede op 2'15" van Chris Froome. Het nieuws dat de Sky-renner vanwege een te hoge salbutamolwaarde in zijn urine in vieze papieren zit noemt de Italiaan slecht nieuws voor zichzelf en de wielersport.

Nibali Froome Vuelta
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome
  • Afbeelding van Vincenzo Nibali Vincenzo Nibali

Mocht Chris Froome worden geschrapt als eindwinnaar, dan is Nibali alsnog de winnaar van de Ronde van Spanje. Nibali, die momenteel met Bahrain Merida traint op het Kroatische eiland Hvar zegt tegen Tuttobiciweb eerst het onderzoek af te wachten. "Als de positieve test van Froome wordt bevestigd zal ik nooit de sensatie van het winnen van de Vuelta hebben gevoeld; op het hoogste treetje van het podium in Madrid staan..." 

Unipublic

De organisatie van de Vuelta a España heeft ook gereageerd op het nieuws. In een persbericht meldt Unipublic geen overhaaste conclusies te willen trekken. "We wachten de conclusies van de UCI af. We hopen dat deze zaak zo snel mogelijk wordt afgewikkeld."

'Dankbaar voor steun'

Chris Froome laat op sociale media weten dat hij dankbaar is voor iedereen die hem een hart onder de riem heeft gestoken. "Ik heb er het volste vertrouwen in dat dit tot de bodem wordt uitgezocht. Helaas kan ik nu niet meer zeggen dan ik al heb gedaan totdat het onderzoek is afgerond."