Marc de Maar derde in Ronde van Hainan; Jacopo Mosca pakt koninginnenrit

Jacopo Mosca heeft ervoor gezorgd dat Wilier Triestina - Selle Italia blijft winnen in de Ronde van Hainan. De Italiaan maakte onderdeel uit van een vluchtersgroep die om de zege mocht strijden.

Tour of Hainan 2017
  • Jacopo Mosca Jacopo Mosca

Marc de Maar maakte ook onderdeel uit van de elitegroep van drie. Hij was op de laatste beklimming gedemarreerd uit een achtervolgende groep en kreeg de aansluiting met de kop van de koers. Met nog een goede twee kilometer te koersen plaatste de Nederlander een late aanval. Toen de coureur van het Chinese Hengxiang Wisdom Cycling Team weer gegrepen werd volgde er een kat-en-muisspel.  

Met een nieuwe demarrage op 700 meter van de aankomst in Wuzhishan probeerde De Maar zijn twee vluchtgezellen te verrassen. Helaas voor de Nederlander was Jacopo Mosca attent. Hij reed het gaatje dicht en ging erop en erover. Benjamin Prades (UKYO) wist De Maar nog wel voorbij te steken, maar de Italiaan was er teveel aan.

Mosca zorgt er op die manier voor dat de winning streak van Wilier Triestina - Selle Italia maar blijft voortduren. De voorgaande vijf ritten werden namelijk gewonnen door Jakub Mareczko. Hij verspeelde trouwens ook zijn gele leiderstrui aan zijn ploeggenoot.

Foto: Het peloton onderweg in de Ronde van Hainan