Janneke Ensing rijdt ook in 2018 bij Alé Cipollini Galassia

Ensing kreeg meerdere aanbiedingen maar koos uiteindelijk voor haar huidige ploeg.

Janneke Ensing rijdt ook in 2018 bij Alé Cipollini Galassia

Janneke Ensing rijdt ook volgend jaar nog in de kleuren van Alé Cipollini Galassia. Dat maakte de renster bekend.

"Als je kijkt naar de resultaten, dan is het gewoon duidelijk dat dit mijn beste wielerseizoen tot nu toe is", schreef Ensing op haar site. Haar ploeg was diezelfde mening toegedaan en bood haar een contract aan voor volgend seizoen. 

Hoewel Ensing ook nog aanbiedingen kreeg van andere ploegen koos de Drentse renster toch voor haar Italiaanse werkgever. "Alles afwegend en kijkend naar mijzelf en de ambities van Alé Cipollini Galassia, denk ik dat ik daar op dit moment het beste op mijn plek zit", verklaart ze haar beslissing.

Ensing beleeft een seizoen waarin ze nog niet wist te winnen, maar waarin ze wel enkele fraaie ereplaatsen behaalde. Zo werd ze onder meer tweede in de Santos Women's Tour, werd ze achtste in de Waalse Pijl en reed ze naar een dertiende plek in de Giro Rosa.

Ensing, in de wintermaanden ook sterk op de schaats, rijdt momenteel in La Course, waar ze zich in de rit over de Izoard met de besten kon meten. Morgen start ze als dertiende in de achtervolging door de straten van Marseille, 3'38" achter Annemiek van Vleuten. 

Foto: Cor Vos