LottoNL - Jumbo verlengt contracten Koen Bouwman en Paul Martens

Beide renners koersen tot het einde van 2019 in het tenue van de Nederlandse wielerploeg.

LottoNL - Jumbo verlengt contracten Koen Bouwman en Paul Martens
  • Afbeelding van Koen Bouwman Koen Bouwman
  • Afbeelding van Paul Martens Paul Martens

Koen Bouwman en Paul Martens verdedigen ook de komende twee seizoenen de kleuren van Team LottoNL - Jumbo. Dat maakte de Nederlandse wielerploeg vandaag bekend.

De 23-jarige Bouwman startte in augustus 2015 als stagiair bij de Nederlandse World Tour-formatieen begon er vorig jaar zijn profcarrière. Hij is blij met zijn contractverlenging. "Ik wilde graag blijven en ik kijk er naar uit me verder te ontwikkelen. Ik zal soms mijn eigen kans kunnen gaan en anders de kopmannen ondersteunen. Dat is een rol waarin ik me thuis voel", aldus de coureur uit Ulft, die in het Crtérium du Dauphiné de derde etappe won en de bolletjestrui voor zich opeiste.

Paul Martens (33) debuteerde in 2006 als beroepsrenner en stapte na twee jaar over naar de voorloper van Team LottoNL-Jumbo. De Duitser is content dat hij aan zijn dertiende jaar in Nederlandse dienst begint. "We waren er snel uit samen en daar spreekt respect uit. Ik ben blij met de duidelijkheid en kijk er naar uit om de jongeren te begeleiden bij de volgende stappen in hun loopbaan."

Foto: Cor Vos