Nederlanders in de kopgroep: 'Het was een zware dag'

De Nederlandse coureurs lieten zich zien in de achtste etappe van de Tour de France.

Nederlanders in de kopgroep: 'Het was een zware dag'

De achtste etappe van de Tour de France was met de tweede plaats van Robert Gesink een goede voor het Nederlandse wielrennen, maar hij was niet de enige landgenoot in de omvangrijke kopgroep. Lees hier de reacties van onze landgenoten na een zware dag in de Jura.

Marco Minnaard - Wanty Groupe Gobert - 49e

“Het was een hele zware start en toen er een gigantische groep weg reed had ik geluk dat ik mijn wagonnetje kon aanhaken. Ik wist dat de dag zwaar zou worden, want ik ken hem nog uit de Tour du Jura van een paar maanden geleden. Ik zou eigenlijk bij Martin Guillaume blijven, maar met zo’n grote groep moesten we iemand mee hebben. Ik heb in die groep meerdere keren geprobeerd mee te schuiven, maar je kan niet blijven gaan. Eenmaal zijn ze weg en dan blijven ze weg. Dan weet je dat het peloton snel achterop komt. Nu kijk ik vooral uit naar morgen. Ik hou van extreme ritten. Het is afwachten hoe de benen zijn, maar morgen zal iedereen op zijn plek zitten.”

Laurens ten Dam - Team Sunweb - 73e

“Ik heb vandaag best veel afgezien. Vanaf de start tot aan de voet van de klim gingen we volle bak, dus dat was lang genoeg. Iedereen wilde mee zitten want de ontsnapping bleef tot het eind weg en dan wil iedereen daar wel zitten. Eenmaal in die groep bleven ze demarreren. Toen Warren Barguil weg reed op de klim zat ik een beetje gevangen in de achtervolgende groep en was het voor mij over voor de ritwinst. Ik zat in ieder geval mee bij de eerste kans en morgen is er weer een dag.”

Koen de Kort - Trek Segafredo - 83e

“Het was echt volle bak koers! We wisten dat het deze etappe mogelijk was om te ontsnappen of om misschien de trui te pakken. Toch werd er meer aangevallen dan ik had verwacht. We begonnen met een grote groep, daarna dertien renners en ook die groep verbrokkelde weer.  Er werd de hele dag aanvallen. Aan voet van de tweede klim heb ik moeten laten lopen. Ik heb me terug laten zakken, wat bidons meegenomen voor de jongens voorin en tot de voet van de slotklim in het peloton gezeten. De benen zijn goed, maar ik vrees dat ze morgen meer pijn doen.”

Foto: Cor Vos