Uijtdebroeks weet niet of Pogacar bij Visma | LAB zou passen: 'Terwijl hij zat te chillen, wogen wij in het dorp verderop ons eten af en kropen op tijd in bed'

Cian Uijtdebroeks is namens Team Visma | Lease a Bike de renner die een klassement probeert te rijden in de Giro d'Italia. 

Uijtdebroeks

De voorbereiding op de Italiaanse ronde was heel anders dan toen hij vorig jaar zijn grote ronde debuut maakte in de Vuelta a España en hij nog voor BORA-hansgrohe reed. "Hier wordt alles voor de renner gedaan en wordt dat als normaal beschouwd", vertelt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws over Team Visma | Lease a Bike.

"Bij BORA-hansgrohe was het meer old school en met de losse hand. Je moet deels een eigen omkadering creëren en extern diëtisten gaan zoeken. Voor sommigen werkt dat. Ik ken veel renners die niet in het systeem van Visma | Lease a Bike willen zitten. Ik wel, omdat ik wetenschappelijk en gedetailleerd wil werken. Hier word ik door mijn ploegmaten eerder geprezen om mijn werkwijze dan dat het hen stoort."

Pogacar

Een Tadej Pogacar zou volgens Uijtdebroeks waarschijnlijk minder passen bij de Nederlandse ploeg. "Hij heeft het meeste talent van iedereen, maar ik weet niet of hij in onze ploeg zou passen. Hij rijdt op intuïtie, is soms wat nonchalant en ik vermoed dat hij bijvoorbeeld zijn voeding niet tot op de gram zal afwegen."

Vervolgens komt de Belg met een anekdote uit de Ronde van Catalonië. "Tadej en ik hebben dezelfde makelaar: Alex Carera. Alex was de avond voor de slotrit van Catalonië naar het ploeghotel van UAE geweest en had Tadej daar aangetroffen op het terras. Een massage hoefde niet meer, hij wilde liever wat babbelen..."

"Terwijl hij zat te chillen, wogen wij in het dorp verderop ons eten af en kropen op tijd in bed. Wie won er de dag nadien: Tadej. Hij doet alles op klasse en talent."

Nieuws
  • Cor Vos