🎥 Enorme hoeveelheden, rekenen met calorieën en veel wegen: letterlijk kijkje in de keuken bij Visma

Visma | Lease a Bike zette een leuk filmpje online met een dag in de Vuelta van de koks van de ploeg. Ze moeten lekker koken, maar nog op veel meer letten! 

kijkje in de keuken bij visma

Dat voeding de laatste jaren heel veel aan importantie heeft gewonnen binnen het wielrennen is vast geen nieuws voor je. Zowel voor, tijdens als na de koers heeft wat je eet en drinkt een enorme evolutie doorgemaakt. Tijdens de wedstrijd nemen renners veel meer koolhydraten op dan vroeger en het eten ervoor en erna is op veel wetenschappelijker basis.

Koken, maar ook rekenen

Vroeger waren de renners afhankelijk van wat het hotel waar ze in verbleven ze voorschotelden. Meestal was dat niet al te veel soeps. Slappe boontjes, pasta waar kraak noch smaak aanzat en rijst met kip. Niet erg lekker en bovendien ook niet gevarieerd genoeg.

Daarbij kwam nog eens dat het gewoon op het gevoel het bord volscheppen was. Niks wetenschap dus. Visma | Lease a Bike, toen nog Jumbo-Visma, bracht daar verandering in. De ploeg van Richard Plugge doet alles op wetenschappelijke basis en dat geldt zeker voor het eten.

Met behulp van de zogenaamde foodcoaches en de foodapp is er een uitgebalanceerd plan voor iedere renner. Op basis van het aantal kilojoule/kilocalorieën dat een renner tijdens een rit verbruikt, wordt het eten dat hij die avond mag opscheppen bepaald.

Daarnaast is het eten dat op het menu staat gevarieerd en doen de foodcoaches/koks ook hun best het zo lekker mogelijk te maken. Dat lukt heel aardig als je de video hieronder bekijkt, want Visma | Lease a Bike gaf een kijkje in de keuken van de chefs en het ziet er allemaal heerlijk uit!

In het filmpje zie je de koks uiteraard veel bakken, snijden en koken, maar je ziet ze ook veel in de weer met de calculator op de telefoon en de weegschaal. Op die manier worden de hoeveelheden die de renners mogen eten bepaald.

Het filmpje

De koks van Visma kunnen vandaag flink aan de bak, want de renners krijgen een enorm zware etappe voorgeschoteld en zullen dus flink moeten bijtanken na de rit. Er staan niet minder dan zeven beklimmingen op het programma in de Koninginnenrit van de de Vuelta. De aankomst is op de Picon Blanco, een klim van 8 kilometer a 9 procent gemiddeld.

Vuelta a España
  • Twitter Visma | Lease a Bike