Wout van Aert komt dit seizoen niet meer in actie: 'Tijd nodig om te herstellen'

Omdat zijn kniewond intensief verzorgd moet worden, richt Wout van Aert zich nu op zijn herstel en is zijn wielerseizoen voorbij. 

Van Aert Vuelta groene trui

Alsof het wielerjaar nog niet ellendig genoeg was, blijkt nu dat Wout van Aert zijn seizoen moet beëindigen na zijn akelige valpartij in La Vuelta. Zijn ploeg meldt in een persbericht dat hij in 2024 geen wedstrijden meer rijdt.

'Tijd nodig om te herstellen'

Van Aert was in La Vuelta eindelijk weer in zijn beste vorm. Na een lange weg terug sinds zijn evenzo verschrikklijke val in Dwars Door Vlaanderen kon hij nog niet als vanouds presteren in de Tour, maar was hij in Spanje wél succesvol. Hij won er drie etappes en reed in zowel de groene- als de bollentrui. Totdat het noodlot toeslog in de zestiende etappe.

Van Aert kwam ten val in de afdaling van de voorlaatste beklimming van de dag en knalde daarbij met zijn rechterknie op een rotsblok. Hij hield er een flinke snijwond aan over, maar men schatte in dat hij binnen een paar weken weer zou kunnen koersen.

Maar nee, het wielerseizoen 2024 zit erop voor de renner van Team Visma | Lease a Bike. "Hij heeft tijd nodig om goed te herstellen van zijn val in de Vuelta a España", klinkt het op de teamwebsite. "Hij liep daarbij een ernstige kniewond op, die instensief moet worden verzorgd."

Uit het persbericht valt op te maken dat Van Aert nog altijd in het ziekenhuis in Herentals verblijft. "Waar hij intraveneuze antibiotica krijgt toegediend om de kans op een infectie te verkleinen. Daarna zal hij rust nemen om helemaal te herstellen voordat hij zich weer gaat voorbereiden op volgend seizoen."

Geen WK

Vanaf de zijlijn werd door diverse analisten en doktoren beweerd (en vooral gehoopt) dat Van Aert binnen een mum van tijd weer moest kunnen fietsen. Ook zelf hield hij hoop om dit seizoen nog in actie te komen. Maar nee, na een streep door het EK in eigen land, zal de Vlaming dus ook niet deelnemen aan het WK.

Enorm jammer, want met de klimmersbenen die hij in de Vuelta tentoonstelde bombardeerde Van Aert zichzelf plots tot kanshebber voor het WK. De allrounder klom zoals hij dat in zijn beste dagen in de Tour de France deed, maar zal daarvan dus niet kunnen profiteren op het zware parkoers in Zürich.

Nieuws
  • Cor Vos