Van Aert deels onder narcose geweest en mentaal flink geraakt, maar houdt hoop op WK

Wout van Aert viel op dramatische wijze uit in de Vuelta a España. 

Aert

De kopman van Team Visma | Lease a Bike was eindelijk weer zichzelf na zijn lange revalidatie na zijn val in Dwars door Vlaanderen, die hij naar eigen zeggen onderschat heeft. Van Aert won drie ritten in de Vuelta a España en deed volop mee in de strijd om het punten- en bergklassement. Dat eerste klassement kon hem amper nog ontgaan.

Als hij niet zou uitvallen natuurlijk. Precies dat gebeurde in de zestiende etappe, waar Van Aert in aanraking kwam met een rotswand en daarbij een diepe wond in de knie opliep. Het Laatste Nieuws schrijft dat de nieuwe tegenslag er hard heeft ingehakt bij de renner. Ondanks dat er geen breuken of letsel rondom pezen werd vastgesteld in het Spaanse ziekenhuis.

Grischa Niermann daarover: "Als we de Spaanse dokters mogen geloven is het goed nieuws dat er geen breuk is vastgesteld, maar het blijft een zware blessure. Zijn knie is gehecht moeten worden en ze hebben veel tijd nodig gehad om die wonde schoon te maken."

De diepe snijwond mag dus zeker niet onderschat worden, schrijft de krant. Van Aert moest zelfs gedeeltelijk onder narcose worden gebracht, omdat de verpleging van de wond te pijnlijk werd. In België is de knie van Van Aert verder onderzocht.

WK

Niermann sprak Van Aert na de val een aantal keren. "Naar omstandigheden gaat het relatief goed met hem, maar hij was wel down. Dit is erg zuur voor hem. Het hangt ervan af hoe lang hij de knie niet mag bewegen en hoe lang hij rust moet pakken, maar het WK en het einde van het seizoen komen er zeer snel aan. Ik denk niet dat hij donderdag alweer op de fiets zal zitten. Het ziet er niet te best uit."

Het EK op de weg komt sowieso te vroeg, maar de krant schrijft dat het WK nog niet helemaal is afgeschreven. Veel zal afhangen van het onderzoek dat hij in België heeft ondergaan en wanneer hij weer kan trainen.

Nieuws
  • Cor Vos