Woordvoorder Visma | Lease a Bike over Vingegaard in Giro: 'We zijn nog niet eens met de evaluatie van het seizoen begonnen'

Persvoorlichter Sander Kleikers van Visma | Lease a Bike reageert op het gerucht dat Jonas Vingegaard de Giro zou gaan rijden in 2025. 

Jonas vingegaard drinkt champagne met een gekke muts op

Het seizoen van Jonas Vingegaard zit erop. Na de Tour de France kwam hij nog in actie in de Clasica San Sebastian (DNF) en de Ronde van Polen (eindwinst). Maar op het WK of in de Ronde van Lombardije zien we hem niet de strijd aanbinden met Tadej Pogacar. Als het goed is, wordt hij voor de tweede keer vader en bovendien was het een intens seizoen, aldus zijn ploeg.

Visma | Lease a Bike reageert op gerucht over Vingegaard

Hoewel Vingegaard dus dit seizoen niet meer in wedstrijdverband in het geelzwart van zijn ploeg rijdt, is er al wel genoeg speculatie rond zijn persoon. Gisteren kwam via Het Laatste Nieuws (en wij namen het over) naar buiten dat de Deen in 2025 van start zou gaan in de Giro. Althans, de Deen zou dat zelf willen.

Uiteraard werd het 'nieuws' breed uitgemeten in alle wielermedia. En dat terwijl ze bij Visma | Lease a Bike van niks weten. Het Deense Ekstra Bladet vatte de koe bij de hoorns en belde voorlichter Sander Kleikers op. Hij vindt het een merkwaardig gerucht.

"Ik weet echt niet waar het vandaan komt. Het komt zeker niet van ons team. We zijn nog niet eens begonnen met de evaluatie van dit seizoen. Ik weet niet waar het vandaan komt. Het is heel verrassend", zo liet hij weten.

Pogacar deed het Vingegaard voor

Als Vingegaard de Giro zou gaan rijden, wordt het zijn debuut in de Italiaanse etappekoers. Vorig jaar debuteerde Tadej Pogacar natuurlijk in de Giro en dat deed hij direct met eindwinst - met een enorme voorsprong.

Bovendien, nog veel belangrijker, hij liet daarna zien dat het uitstekend mogelijk is om de Giro en de Tour te combineren. Sterker nog, de Sloveen was in de Tour sterker dan ooit. Pogacar sloot overigens zelf ook niet helemaal uit de Giro weer te gaan betwisten in 2025. Maar hij sloot dan ook weer niet uit Parijs-Roubaix te gaan rijden - als je het aan Pogi zelf overlaat rijdt hij iedere UCI-koers die op het programma staat...

Nieuws
  • Cor Vos