Favorieten Gaia Realini en Kasia Niewiadoma stappen beiden uit Vuelta

De Italiaanse kampt met de gevolgen van een valpartij en de Poolse is niet helemaal hersteld van ziekte.

Niewiadoma

Zoek tijdens de bergetappe van vandaag niet naar Gaia Realini (Lidl-Trek) en Kasia Niewiadoma (Canyon//SRAM). De twee grootste belagers van Demi Vollering verschenen deze ochtend niet meer aan de start.

Realini kwam gisteren zwaar ten val in een afdaling. De 22-jarige Italiaanse vond nog de moed om verder te fietsen, maar bereikte pas 7 minuten na winnares Demi Vollering de finish. Vandaag meldt haar ploeg Lid-Trek dat ze te veel last heeft van haar blessures en haar koffers zal pakken.

"Helaas zal Realini niet starten in de zesde etappe na haar valpartij van gisteren", klinkt het. "Ze heeft last in haar borststreek en aan haar rechterelleboog. Daarnaast heeft ze ook een lichte hersenschudding. Ze zal naar het ziekenhuis gaan voor verder onderzoek."

Niewiadoma, die gisteren niet haar beste dagje beleefde in de bergen, verlaat de Ronde van Spanje omdat ze na de Ardennenklassiekers ziek werd en nooit helemaal herstelde. "Ons medische team heeft besloten dat het voor Kasia het beste is om de wedstrijd vroegtijdig te stoppen zodat ze volledig kan herstellen", klink het bij Canyon//SRAM.

Nieuws
  • Cor Vos