Niewiadoma: 'Ik weet niet of ze elkaar vertrouwen, maar de Nederlandse tactiek werkt duidelijk niet'

Kasia Niewiadoma is verbaasd over het tactische falen van de Nederlandse vrouwen op het WK in Zürich.

Demi Vollering en Kasia Niewiadoma

Twee dagen na het WK in Zürich spraken we exclusief met Tourwinnares Kasia Niewiadoma. In het volgende nummer van Wieler Revue lees je het volledige interview met de Poolse, we konden het niet laten om het toch even over dat veelbesproken WK te hebben. Niewiadoma verbaasde zich over de tactiek van de Nederlandse ploeg.

Gebrek aan vertrouwen

"Het was zeker interessant om het vanaf de tweede rij te bekijken. Ik weet niet of ze elkaar volledig vertrouwen of dat ze begrijpen wat ze samen willen doen."

"In zekere zin is dat begrijpelijk aangezien Nederland zoveel toprensters heeft die allemaal graag de regenboogtrui willen winnen. Ik ben nooit in die situatie geweest, maar wat ze nu doen werkt duidelijk niet."

Niewiadoma werd zelf zeventiende op het WK en heeft daar nog altijd de pest over in. "Mentaal was het toch een flinke teleurstelling dat ik niet heb kunnen laten zien wat ik waard ben."

"Het doet me pijn dat ik niet in de finale aanwezig was. Normaal kan ik goed omgaan met zulke zware omstandigheden. Maar dit was niet mijn dag blijkbaar. Het liefste zou ik volgende week weer een nieuw WK rijden om opnieuw voor de regenboogtrui te kunnen strijden."

Vrouwen
  • Cor Vos