Kittel misrekende zich bijna: “Ik wist echt niet of ik had gewonnen”

Marcel Kittel verzilverde zijn hattrick vandaag in de Tour de France!

Kittel misrekende zich bijna: “Ik wist echt niet of ik had gewonnen”

Marcel Kittel boekte vandaag al zijn derde etappezege deze Tour de France. De Duitser van Quick-Step Floors evenaarde daardoor het record van meeste Duitse ritzeges van Erik Zabel, beiden twaalf. Makkelijk ging het niet, want hij bleef Edvald Boasson Hagen maar nipt voor. “Ik wist op de finish echt niet of ik had gewonnen.”

Kittel bleef de Noor maar 0.0003 van een seconde voor. “Ik wist dat het heel close zou zijn, dus ik probeerde me zo lang mogelijk maken”, laat hij Sporza weten. “Ik zat in het wiel van Boasson Hagen en toen we uit de bocht kwamen, dacht ik dat er nog tweehonderd meter te gaan was. Maar het was nog maar 120 meter. Ik moest hopen dat de deur op rechts nog openging. Ik kon hem nog passeren en dat was net genoeg.”

Kittel rijdt zich met deze zege in de recordboeken. Hij heeft nog één overwinning nodig en dan is hij de Duitser met meeste etappezeges in de Tour de France. “Het is echt een succes, ik ben er trots op. Ik ben in goede vorm en ik ben heel blij dat het team mij zo gesteund heeft. De lead-out was goed en het team geloofde ook echt in deze zege. Het is echt gek om na 2014 en 2013 hier weer in de Tour te zijn en nu al drie ritzeges te hebben. Dat is echt ongelooflijk, ik geniet echt van elke minuut.”

Foto: Cor Vos