Groenewegen: “Misschien moet ik gewoon zelf eens aangaan”

Dylan Groenewegen werd vandaag zesde. Niet de plek waarvoor hij gekomen is.

Groenewegen: “Misschien moet ik gewoon zelf eens aangaan”
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

LottoNL-Jumbo kende wederom niet de vooraf gehoopte massasprint. Kopman Dylan Groenewegen verloor op een aantal kilometer van het einde het wiel van zijn lead-out. Daardoor zat er vandaag niet veel meer in dan een zesde plaats.

“Natuurlijk doe ik het niet voor een vijfde of zesde plaats”, laat hij weten aan de NOS. “Het was een vrij snelle en lange sprint. Ik had niet echt geweldige benen, hoewel ze toen ik ging staan wel weer ok voelden. Maar ze waren niet honderd procent vandaag. Ik had het wiel van Alexander Kristoff, en dat bleek achteraf wel het juiste.”

Dat de Nederlander er vooralsnog niet echt aan te pas komt, leidt er toe dat hij zijn tactiek misschien wil veranderen in volgende sprints. “Misschien moet ik gewoon eens zelf gaan sprinten en kijken waar het schip strandt. Nu ging ik pas op 150 meter van de meet aan. Misschien moet ik mijn mindset veranderen en beseffen dat iedereen moe wordt. Eerst de komende twee dagen overleven en dan weer sprinten voor wat ik waard ben. We blijven het proberen!”

Foto: Cor Vos