Marcel Kittel: 'Mezelf een weg naar voren gebaand'

Marcel Kittel bedankt ploeg na tweede touroverwinning in Troyes.

Marcel Kittel: 'Mezelf een weg naar voren gebaand'

Marcel Kittel pakte in de zesde Tour etappe naar Troyes zijn tweede overwinning. De Duitser van het Quickstep Floors Cycling Team hield Arnaud Demare en Andre Greipel met enkele fietslengtes achter zich.

Kittel bedankte na afloop zijn ploeg voor het goede werk, al moest hij in de slotfase zelf een weg naar de overwinning vinden in de bochtige aanloop naar de finish in Troyes. 

“Ik ben heel trots op mijn ploeg, die hebben fantastisch werk geleverd. We zaten op het juiste moment voorin dat is heel belangrijk geweest voor deze overwinning. De laatste paar honderd meter heb ik mezelf een weg naar voren gebaand, maar ik had het goede wiel van Arnaud Demare gekozen en met 250 meter te gaan kon ik helemaal voorin komen en winnen. Je kunt begrijpen dat ik me nu heel goed voel."

Door zijn overwinning komt Kittel een stap dichterbij de strijd om de groene puntentrui, maar de focus van de Duitse topsprinter is daar nog niet op gevestigd. 

"De focus ligt op het winnen van de andere sprints om zo veel punten te sprokkelen en hopelijk kan ik dan de groene trui om mijn schouders slaan. Dat is echter nog ver weg.”

Foto: Cor Vos