Tom Dumoulin belde met Marcel Kittel: 'Ik weet precies hoe het aanvoelt' 

De oud-ploeggenoten hadden contact voor Tom Dumoulin met z'n besluit naar buiten kwam.
marcel kittel tom dumoulin

Dat Tom Dumoulin juist Marcel Kittel om advies vroeg over het gevoel waart hij al zo lang mee tobde, mag geen verbazing wekken: de twee waren in de ploeg van Iwan Spekenbrink jarenlang ploeggenoten en Marcel Kittel kampte een beetje met dezelfde problemen waarmee de Limburger nu kampt. De Duitser stopte in 2019 definitief.

"Maar ik zie Tom graag terug op de fiets. Het is belangrijk dat hij tijd neemt voor zichzelf. Ik ben ervan overtuigd dat de beslissing waar hij mee terugkomt hem gelukkig zal maken", zei de Duitser gisteren in Langs de Lijn op Radio 1. "In het belletje heb ik hem verteld hoe het voor mij was. Ik vind het indrukwekkend hoe pro-actief hij is geweest. Hij wilde het probleem echt aanpakken."

Inmiddels is Marcel Kittel zelf weer een gelukkig mens, maar hij kan zich door z'n eigen situatie van een paar jaar geleden voorstellen hoe de vlag bij Dumoulin er nu bijhangt. "Ik weet precies hoe dat aanvoelt, dat je begint te twijfelen. Hij zoekt heel erg naar zijn identiteit. Dat is heel moeilijk."

"Je hebt zo veel beleefd, hoogte- en dieptepunten, en die brengen verandering. Dat is bij mij zo geweest. Van buitenaf is het een luxeprobleem. Maar als topsporter heb je nooit een kans in je leven gehad om na te denken over wie je eigenlijk bent. Je groeit op met sportieve doelen. Er zit nooit een pauze bij", schetst Kittel tot besluit hoe hij het heeft ervaren.

  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws