NOS en Sporza komende 7 jaar verzekerd van Tour de France

De NOS en Sporza blijven de komende jaren verzekerd van de uitzendrechten van de Tour de France. Het contract loopt nu t...
NOS en Sporza komende 7 jaar verzekerd van Tour de France

De Giro d’Italia ging weliswaar naar Eurosport, maar de Tour de France zal de komende jaren ‘gewoon’ te zien zijn bij de NOS en Sporza. Tourorganisatie ASO is met beide omroepen een contractverlenging van vier jaar overeengekomen. De Tour de France-kijker zal ten minste tot 2023 zijn tv moeten afstellen op de nationale zenders.  

NOS-directeur Jan de Jong is in zijn nopjes met het nieuws. “Het behouden van sportrechten is in het huidige medialandschap geen vanzelfsprekendheid. Vandaar dat de lengte en inhoud van het nieuwe contract bijzonder is. De NOS verslaat topsport. De Tour past naadloos in het NOS-aanbod met rechten van de Olympische Spelen, WK en EK-voetbal en de Eredivisie. De Tour blijft de komende jaren journalistiek gezien zeer relevant, zeker nu Nederland met een talentvolle lichting wielrenners kans maakt op succes.”

Doordat de zenders zakendoen met organisatie ASO behouden ze automatisch ook de uitzendrechten voor koersen als Luik-Bastenaken-Luik, Parijs-Roubaix, Waalse Pijl, Parijs-Nice en het Criterium du Dauphiné.

Foto: Cor Vos 

Laatste nieuws