Fuglsang en Cataldo twee jaar langer bij Astana

Alvast een eerste succesje voor Astana tijdens de Tour: de ploeg legde Jakob Fuglsang en Dario Cataldo langer vast.

Fuglsang en Cataldo twee jaar langer bij Astana
  • Astana Astana
  • Jakob Fuglsang Jakob Fuglsang
  • Dario Cataldo Dario Cataldo

Het is interessant om te zien wat Jakob Fuglsang als kopman in de Tour de France kan na zijn zegetocht in het Criterium du Dauphiné. Het eerste succesje heeft de Deen van Astana in ieder geval al geboekt deze week, want hij zette zijn krabbel onder een contractverlenging van twee jaar.

Fuglsang rijdt al sinds 2013 voor de Kazachse formatie, het was dan ook geen moeilijke keuze voor de nummer twee van de Olympische wegwedstrijd van Rio om te verlengen. “Ik ben heel blij om mijn contract bij Astana te verlengen. Ik heb de kans gekregen om me bij Astana te ontwikkelen en dat hoop ik de komende jaren door te zetten. Na vijf jaar voelt dit als een familie. Ik voel me heel goed bij het team, dus al met al was het niet lastig ervoor te kiezen hier te blijven.”

De klassementsman is niet de enige renner die langer in dienst blijft van Astana, want ook klimknecht Dario Cataldo zien we de komende jaren terug in het tenue van Astana. “Dit is een geweldig team, waar ik me elk jaar weer ontwikkel en die altijd de hoogste doelen stelt voor de grote rondes.” Cataldo verlengde zijn verbintenis eveneens met twee jaar.

Foto: Cor Vos