Kwiatkowski opnieuw derde in Luik: 'Kom terug om te winnen'

De Pool reed een indrukwekkende sprint om derde te eindigen.

Kwiatkowski opnieuw derde in Luik: 'Kom terug om te winnen'

Michal Kwiatkowski werd net als in 2014 derde in Luik-Bastenaken-Luik. Voor de Pool reden genoeg om gretig te zijn.

Dat stelde Kwiato in een persbericht van zijn broodheer Team Sky. De Britse ploeg blikte met de Pool terug op La Doyenne. "De vroege vlucht kreeg heel snel veel tijd. Wij verwachtten dat Movistar Team makkelijk de controle zou houden", vertelde Kwiatkowski.

"Maar het was moeilijk om de vluchters bij te halen, waardoor we met meerdere ploegen samen werkten." In de finale was vooral Sergio Henao de renner in beeld voor Team Sky. De Colombiaans kampioen werd geprezen door de Pool.

"Sergio was vandaag een geweldige ploeggenoot. Ik vertelde hem dat ik me goed voelde en hij stond me de hele finale bij. We werkten geweldig samen", aldus de winnaar van Milaan-Sanremo. Toch kon hij geen aanval plaatsen. "De snelheid lag te hoog en niemand kon echt een verschil maken."

Kwiatkowski werd tweede in de Amstel Gold Race, zevende in de Waalse Pijl en derde in Luik. "We hebben het geweldig gedaan, de hele week", was de Pool gelukkig. "Ik ben blij met een podiumplaats in Luik. Ik weet zeker dat ik in de toekomst terugkeer om te winnen."

Foto: Cor Vos