Henao na eindzege Parijs-Nice: 'Mooiste zege uit mijn carrière'

In een ware thriller trok Sergio Henao vanmiddag de eindzege in Parijs-Nice naar zich toe. De Colombiaan hield twee seco...

Henao na eindzege Parijs-Nice: 'Mooiste zege uit mijn carrière'
  • Sergio Henao Sergio Henao

In een ware thriller trok Sergio Henao vanmiddag de eindzege in Parijs-Nice naar zich toe. De Colombiaan hield twee seconden over op Alberto Contador.

Het scenario voor de slotrit was vooraf veel besproken. Alberto Contador stond op een halve minuut van Sergio Henao en dus kon men rekenen op een aanval van de Spanjaard. Die kwam er op de voorlaatste beklimming van de dag, de Côte de Peille. De Colombiaans kampioen op de weg kon in eerste instantie aanhaken, maar moest er na een tweede demarrage van de Madrileen toch af.

Een lange achtervolging volgde. Pas in de laatste kilometer werd het verschil zo klein gemaakt als nodig was voor Henao. Hij hield twee seconden over op El Pistolero. "Ik heb enorm afgezien", blikt de Colombiaan terug op de wedstrijd op de website van Team Sky.

Mooiste zege uit carrière

"Ik wil dan ook iedereen bedanken die deze zege mogelijk maakte", ging de Colombiaan verder. "Mijn ploeggenoten, maar ook mijn vrouw. Dit is de mooiste en belangrijkste overwinning uit mijn carrière. Om het op deze manier te winnen, in de laatste meters van Parijs-Nice, is onvoorstelbaar."

Hij betuigde ook nog eens respect aan Contador. "Dit is een geweldige koers en er waren veel goede tegenstanders, met als belangrijkste naam Alberto Contador. Het was zwaar, maar ik wist dat ik het zwaar te verduren zou krijgen tot aan de laatste minuten. Maar ik moest deze overwinning pakken, voor mezelf en de grootheid van het Colombiaanse wielrennen", besloot Henao.

Foto's: Cor Vos