Sagan boezemt angst in bij collega's

Peter Sagan maakte dit weekend zoveel indruk dat het bijna beangstigend werd. Het Belgische Sportweekend sprokkelde reac...

Sagan boezemt angst in bij collega's
  • Peter Sagan Peter Sagan

Peter Sagan maakte dit weekend zoveel indruk dat het bijna beangstigend werd. Het Belgische Sportweekend sprokkelde reacties bij Belgische renners en ploegleiders. "Ik hoop dat hij al 100 % is maar ik denk het niet."

Dat Peter Sagan dit weekend angst heeft ingeboezemd staat wel vast. Zaterdag werd hij nog tweede in de Omloop het Nieuwsblad na Greg van Avermaet. Een dag later in Kuurne-Brussel-Kuurne zette hij alweer de puntjes op de i door met groot machtsvertoon te winnen. Je zou er als tegenstander zowaar de moed bij verliezen. Zeker omdat Sagan beweert dat hij nog niet in topvorm is. "Als hij nu nog niet in orde is wat gaan we dan binnen een paar weken meemaken?", vraagt Lotto-Soudal manager Marc Sergeant zich af.

Collega-renners onder de indruk

Ook bij collega-renners maakte Peter de Grote indruk. "Hij rijdt er een beetje tussendoor. Als hij zo sterk is, is er weinig aan te doen", zegt Jürgen Roelandts (Lotto-Soudal). Oliver Naesen (AG2R) deelt de mening van Roelandts. "Hij reed niet op kop, kwam eens naar voren, liet zich weer uitzakken. Dan leek het dat hij weer hetzelfde deed, maar gaf hij er zo'n ei op dat bijna niemand mee kon."

Moed niet laten zakkenToch weigert ploegleider Wilfried Peeters (Quick-Step Floors) zich neer te leggen bij de sterkte van Sagan. "Hij kan af en toe is een dipje krijgen in de finale, dat is in het verleden al meermaals bewezen. Vergeet ook niet dat de echte klassiekers nog iets langer zijn", stelt Peeters hoopvol. "Maar ik kan niet ontkennen, hij is echt in goede doen."

 

Foto: Cor Vos