Voorzitter Qatarese wielerbond: 'Ronde van Qatar in 2018 terug'

De Ronde van Qatar neemt een jaar sabbatical om in 2018 weer op de kalender te staan. Dat zei de voorzitter van de Qatar...

Voorzitter Qatarese wielerbond: 'Ronde van Qatar in 2018 terug'

De Ronde van Qatar neemt een jaar sabbatical om in 2018 weer op de kalender te staan. Dat zei de voorzitter van de Qatarese wielerbond.

De matige opkomst aan support tijdens de wereldkampioenschappen wielrennen in Qatar zouden voor een afname van de Qatarese interesse in het wielrennen hebben gezorgd. Dat was één van de redenen om de Ronde van Qatar in 2017 niet door te laten gaan.

Sinds een aantal jaren was de Qatarese ronde voor klassieke renners een vaste prik op de koersagenda. Zij die graag in topvorm wilden zijn in de voorjaarsklassiekers togen richting de woestijn. Na de Ronde van Qatar volgde dan de laatste jaren de Ronde van Oman. Nu begint de kalender in het Midden-Oosten met de Dubai Tour, die op 31 januari aanvangt.

'Geen financiële problemen'

"Het klopt niet dat ons land even klaar is met wielrennen na de wereldkampioenschappen", zegt Mohammed Al-Kuwari, voorzitter van de Qatarese wielerbond. Hij ontkent ook dat er binnen de organisatie financiële problemen zijn.

"We gaan in 2018 heel wat wielerevenementen organiseren", vertelt Al-Kuwari verder. "Maar de Ronde van Qatar wordt de belangrijkste van alle evenementen. In 2017 richten we ons nog even op lokale evenementen. Deze moeten jonge talenten een kans geven om de stap te maken naar het hoogste niveau." Voorlopig blijft Mark Cavendish een jaartje de laatste winnaar van de ronde.

Foto's: Cor Vos